« Flyetid.se
En blogg om bröllopsklänningar, aftonklänningar med mera

Funderar ni på er bröllopsmiddag?

En mycket viktig del av bröllopet är själva bröllopsmiddagen efter. Det är bra att tidigt planera in dels lokal att sitta i, dels vad ni ska bjuda på att äta. Här kan du läsa tips om catering. Det är vanligt att ha antingen en vanlig så kallad sittning, eller att man bjuder på buffé. 

En klassisk sittning är då alla gäster sitter till bords och blir serverade en trerätters middag. Fördelarna med det är att ni inte behöver förbereda eller laga mat innan, särskilt om ni anlitat en kock som gör det under middagen. Sedan är det lite enklare att beräkna hur mycket mat om går åt samt att alla gäster får mat samtidigt. 

De nackdelar som finns med en klassisk sittning är att om någon behöver specialkost så kan det behöva göras flera rätter. En anna nackdel är att ni blir något låsta i ert val av maträtter. Ni behöver även ha personal som serverar samt att oftast krävs ett storkök, vilket begränsar ert val av lokal. 

Födelar och nackdelar med buffé

Buffé är att annat alternativ att ha som er bröllopsmiddag. Det genom att duka upp ett visst antal rätter på ett bord där era gäster sedan får hämta maten på egen hand. Fördelarna med detta är att dina gäster kan ta av den maten de gillar eller tål. Det kräver inte så mycket personal heller, eftersom dina gäster serverar sig själva. Lagar ni maten själva i förväg blir det billigare. De nackdelar som finns är att en del gäster kan få vänta länge på att få mat. Sedan kan det vara svårt att passa in tal och annat samt det blir en del spring eftersom inte alla tar mat samtidigt eller tar om samtidigt. Åtgång av maten kan även vara svår att räkna ut samt att alla lokaler tillåter inte att man har med egen mat. 

Enklare med catering

Det kan vara en stor fördel att anlita en cateringfirma, oavsett om det ska vara trerätters eller buffé. Då kommer maten vara på plats, den tid ni bestämt samt att de kan se till så att det finns mat som passar alla, serveringspersonal och mycket mer.

14 Jul 2020