« Flyetid.se
En blogg om bröllopsklänningar, aftonklänningar med mera

Så friar du

Det finns inget värre än ett skrivet äktenskapsförslag.

Hur klyschigt detta än kommer att låta, tala från ditt hjärta - även om du är en man med få ord, gräv djupt för att hitta orden som förmedlar vad hon betyder för dig.

Detta är trots allt äktenskap! Om det någonsin fanns en tid att säga något vettigt och smälta hennes hjärta, så ÄR DET HÄR!

När du pratar med henne, ta ögonkontakt och håll hennes händer i dina.

Jag bryr mig inte om dina handflator blir svettiga när du är nervös, och lita på mig, inte hon heller.

Återbesök hur ni träffades första gången och hur hon fick dig att känna.

Till exempel, "Kommer du ihåg den stora finans 101-föreläsningen vi delade redan första året? Du kände mig inte då men det var då jag såg dig första gången och du har varit mitt allt sedan den första dagen.”

Berätta för henne att hon fortfarande får dig att känna på samma sätt, om inte mer. Berätta för henne att det är hon du vill tillbringa resten av ditt liv med.

När du har sagt alla söta ingenting, det är då du kan knäböja. I detta skede kommer din partner att veta exakt vad som är på väg att hända.

Det är när du avslutar med de fyra viktiga orden - "Vill du gifta dig med mig?"

Går jag ner på ett knä? I så fall, vilket knä?

Mycket tradition bygger på gamla förlegade värderingar. Att stå på knä när man friar är en sådan tradition som bygger på gamla sägner.

Är du mycket av en medeltida romantiker? Tror du att det är viktigt för henne? Basera ditt beslut på det senare.

Om du bestämmer dig för att du vill gå ner på ett knä, gör det med vänster knä. Då kan du hålla ringen i din högra hand.

Steg 1: Välj en lämplig förlovningsring

Du måste ta reda på hennes ringstorlek och veta vilken typ av ring hon vill ha. Det finns massor av information om diamantvalsprocessen och de flesta killar brukar veta hur man handlar.

När du väl har förlovningsringen kan du sätta hjulen i rörelse.

Om du absolut inte har en aning om vad din partner gillar rekommenderar jag att du tar en pratstund om det.

Att signalera din avsikt är ett bra sätt att få henne upphetsad. Till att börja med kommer hon att veta att du är redo att engagera dig i ditt förhållande, och för det andra kommer de flesta kvinnor med glädje att berätta för dig vilken typ av förlovningsring de vill ha.

Om du inte vill avslöja dina avsikter rekommenderar vi att du frågar en nära vän till henne. Detta beror på att vänner alltid pratar om relationer.

Steg 2: Välj ett datum för förslaget

När du har en förlovningsring, välj ett datum då förlovningsförslaget ska äga rum. Datumet behöver inte infalla på en årsdag eller ett speciellt datum. Välj ett datum som ger dig tillräckligt med spelrum för att förbereda dig och bli bekväm med att vara obekväm. Många killar väljer att fria medan de är på semester tillsammans. 

Steg 3: Välj ställe

Med datumet satt i din kalender, välj en lämplig plats för dig att "gå ner på knä". Platsen är viktig; väljer du en trång plats så kan det vara besvärligt. Du kan känna dig skrämd och en del av magin kan gå förlorad. Ditt val av plats kan vara ett sätt att visa att du känner henne - välj en plats som har betydelse för er båda - som definitivt kommer att ge dig några extra poäng. 

Steg 4: Välj en lämplig tidpunkt

Timing är allt mina herrar. Det lönar sig att göra lite spaning för att se hur platsen kommer att se ut vid den exakta tidpunkten för förslaget. Du kan mäta fottrafik, ljusvinkel och allmän logistik för att minimera saker som kan gå fel. 

Generellt sett kan det inte gå fel med solnedgång eller skymning.

Steg 5: Välj en lämplig outfit

Här är en idé - ta på dig något snyggt!

Allvarligt. Lägg lite ansträngning på det.

Steg 6: Kom på en bra historia

Av vår erfarenhet ser de flesta partners aldrig förslaget komma. De kan ha en misstanke men i de flesta fall vet ingen någonsin när och var den kommer att komma.

En trovärdig bakgrundshistoria behöver inte vara en utarbetad lögn. Syftet med listen är att ge henne en anledning att må som bäst med rätt smink och garderob. Du kan ju kanske berätta för tjejen att ni ska ut på en dejt. Hon kommer naturligtvis att klä upp sig och minskar risken att hon blir upprörd över att hon inte ser och mår som bäst när hon blir friad till. 

Steg 7: Ställ frågan

När det är dags - då är det dags!

Du kan välja att knäböja. Eller inte. Vissa killar planerar att knäböja men i stundens hetta, glömma det. För att vara ärlig så spelar det ingen roll - hon kommer inte att märka det.

Ta ringen från lådan (du vill hålla ut ringen, inte den öppna lådan).

Ta ett djupt andetag, få ögonkontakt och bara gör det. Detta är ögonblicket du har byggt upp mot. 

Berätta för henne hur hon får dig att känna och lova alla söta saker hon förtjänar.

När hon säger "J-A", hjälp till att placera ringen på hennes vänstra hand.

15 Mar 2023